BLOGS

 

Een levenstestament, bankzaken, een koophuis, wensen voor een begrafenis of crematie. Het lijkt allemaal een 'ver van je bed'-show, tot het moment daar is en je beseft dat je eigenlijk veel te weinig wist of hebt geregeld voor dierbaren.

Het grootste deel van de mensen die hulpbehoevend zijn, zijn erg dankbaar dat zij zorg kunnen ontvangen, maar soms zitten er mensen tussen die het ons erg lastig maken. Niet de meest leuke casussen zijn dat en ik zal uitleggen waarom.

Ik kan me nog een gesprek herinneren met een oude meneer, 96 jaar om precies te zijn. Thuiswonend, cognitief perfect in orde, maar fysiek liet zijn lichaam hem in de steek.

Altijd ben ik gewend om zelf de verpleegkundige te zijn, zelf degene te zijn die zorgt, adviseert, begeleid en managet. Dat veranderde deze week plots.

Al dat geëmmer en gemekker rondom de zorg. Zo met momenten drijft het me tot waanzin. Natuurlijk, het kan altijd beter, met het streven naar verbetering is niks mis, maar het moet niet doorslaan.

Just in time

13-01-2019

Ken je dat gevoel dat je alles hebt afgewerkt, alles netjes achterlaat voor je collega's, alle rapportages af hebt, alle telefoontjes hebt afgehandeld, je cliënten tevreden zijn en in je bureaustoel ploft met zo'n heerlijk voldaan gevoel? Well, zo'n gevoel had ik afgelopen vrijdag.