BLOGS

 

Al dat geëmmer en gemekker rondom de zorg. Zo met momenten drijft het me tot waanzin. Natuurlijk, het kan altijd beter, met het streven naar verbetering is niks mis, maar het moet niet doorslaan.

Just in time

13-01-2019

Ken je dat gevoel dat je alles hebt afgewerkt, alles netjes achterlaat voor je collega's, alle rapportages af hebt, alle telefoontjes hebt afgehandeld, je cliënten tevreden zijn en in je bureaustoel ploft met zo'n heerlijk voldaan gevoel? Well, zo'n gevoel had ik afgelopen vrijdag.

ALTIJD wanneer ik bij iemand aanbel en diegene opent de deur niet, krijg ik zweethandjes. Niet zozeer omdat ik niet de tijd heb om te wachten, maar omdat in mijn verpleegkundig hoofd de radartjes sneller beginnen draaien en de doemscenario's stuk voor stuk in mijn hoofd voorbij schieten.

AWKWARD

09-12-2018

Ja. Dit valt onder de categorie 'awkward moments'. Zo'n casus waarbij je jezelf knalrood ziet worden, dik begint te stotteren in je woorden en jezelf zo poef in de grond voelt zakken.

Borstkanker, volgens de statistieken de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Naar verwachting zal het aantal vrouwen met borstkanker in de komende 23 jaar met 15% stijgen. 15%! Wat doet dat met een vrouw, de diagnose borstkanker krijgen, het traject ingaan van chemo's, bestralingen en wellicht amputatie?

Nu, anderhalf jaar in het vak, begeleid ik zelf stagiaires en leerlingen. Het zet me aan het denken, hoe werd ik begeleid tijdens mijn stages? Hoe heeft een stagebegeleider mij beïnvloed en gevormd? Iedere keer wanneer ik hierover nadenk, springt mijn eerste stagebegeleider eruit. Vandaar deze ode, omdat ze het meer dan verdient.