BLOGS

 

Borstkanker, volgens de statistieken de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Naar verwachting zal het aantal vrouwen met borstkanker in de komende 23 jaar met 15% stijgen. 15%! Wat doet dat met een vrouw, de diagnose borstkanker krijgen, het traject ingaan van chemo's, bestralingen en wellicht amputatie?

Nu, anderhalf jaar in het vak, begeleid ik zelf stagiaires en leerlingen. Het zet me aan het denken, hoe werd ik begeleid tijdens mijn stages? Hoe heeft een stagebegeleider mij beïnvloed en gevormd? Iedere keer wanneer ik hierover nadenk, springt mijn eerste stagebegeleider eruit. Vandaar deze ode, omdat ze het meer dan verdient.

Genezen, genezen, genezen. Klinisch redeneren, anatomie, ziekteleer, projectmanagement, social skills, onderzoek, behandelen, verpleegtechnisch handelen. In de vier jaar dat ik de hbo-v heb gevolgd lag hier voornamelijk de focus op. Het stukje sterven, wat toch echt ieder mens onder ogen komt, maakte een klein deel uit van het onderwijspakket. In...

Docenten

04-11-2018

Meer dan wie ook hebben we geënthousiasmeerde docenten nodig die hun passie, kennis en kunde kunnen uitspreken over het werken in de gezondheidszorg. In ons team hebben we op het moment drie leerlingen; twee vrouwen die zich van IG'er opwerken naar mbo-verpleegkundige en een jonge broeder die zichzelf aan het eind van deze stage verpleegkundige mag...

Eerlijk is eerlijk, zoals jullie misschien al weten ben ik in de ochtend niet de wakkerste en meest vrolijke persoon op de aardbol. Met mij zijn er zo nog vele, zo ook een cliënt van mij.

Mientje

17-10-2018

Ze noemt mij Klaartje en ik haar Mientje. Waarom? Geen idee. Het is met de tijd zo gegroeid en ik vind het prima, net zoals zij het prima vindt. Mientje is een kwetsbaar vrouwtje van 74 jaar. Ze heeft COPD en longkanker. Soms lijkt ze te verzuipen in haar eigen vocht, krijgt het bijna niet weggehoest.