BLOGS

 

Mientje

17-10-2018

Ze noemt mij Klaartje en ik haar Mientje. Waarom? Geen idee. Het is met de tijd zo gegroeid en ik vind het prima, net zoals zij het prima vindt. Mientje is een kwetsbaar vrouwtje van 74 jaar. Ze heeft COPD en longkanker. Soms lijkt ze te verzuipen in haar eigen vocht, krijgt het bijna niet weggehoest.

Een van onze leerlingen start de zorg bij een nieuwe cliënt op en ik houd mijn werktelefoon 's avonds bij te hand voor het geval ze vragen heeft. Jawel! Ik word gebeld om een uurtje of negen. Ze facetimed (ohjawel dat kunnen wij in de wijkzorg) om wat informatie te vragen terwijl ze bij de cliënt zit. Erg fijn...

Nooit dat ik het toe zal laten. Zorgprofessional in hart en nieren, seksueel getinte opmerkingen of zelfs handtastelijkheid, daar heb ik niet voor gekozen. Geen haar op mijn hoofd die het toelaat.

4 jaar

23-09-2018

Stel jezelf voor als vierjarig meisje of jongetje. Stel jezelf voor dat je ernstig ziek bent, van ziekenhuis naar ziekenhuis gaat en altijd in contact staat met 'die enge witte jassen'. Stel je voor dat jij die 'enge witte jas' bent en voor dit kleine ukkie moet zorgen. Zou je het kunnen?

Een wat heeft hij naast zijn bed? Op intake kom je soms gekke dingen tegen, maar dit slaat tot nu toe alles. Een hakmes naast zijn bed, halleluja.

Leerling zijn

02-09-2018

Vanaf afgelopen week heb ik leerlingen mee op route om te begeleiden in hun groeiproces tot volwaardig verpleegkundige. Best een verantwoordelijke taak eigenlijk, want je bent niet zomaar een verpleegkundige, daar komt heel wat bij kijken.