BLOGS

 

Eerlijk is eerlijk, zoals jullie misschien al weten ben ik in de ochtend niet de wakkerste en meest vrolijke persoon op de aardbol. Met mij zijn er zo nog vele, zo ook een cliënt van mij.

Mientje

17-10-2018

Ze noemt mij Klaartje en ik haar Mientje. Waarom? Geen idee. Het is met de tijd zo gegroeid en ik vind het prima, net zoals zij het prima vindt. Mientje is een kwetsbaar vrouwtje van 74 jaar. Ze heeft COPD en longkanker. Soms lijkt ze te verzuipen in haar eigen vocht, krijgt het bijna niet weggehoest.

Een van onze leerlingen start de zorg bij een nieuwe cliënt op en ik houd mijn werktelefoon 's avonds bij te hand voor het geval ze vragen heeft. Jawel! Ik word gebeld om een uurtje of negen. Ze facetimed (ohjawel dat kunnen wij in de wijkzorg) om wat informatie te vragen terwijl ze bij de cliënt zit. Erg fijn...

Nooit dat ik het toe zal laten. Zorgprofessional in hart en nieren, seksueel getinte opmerkingen of zelfs handtastelijkheid, daar heb ik niet voor gekozen. Geen haar op mijn hoofd die het toelaat.

4 jaar

23-09-2018

Stel jezelf voor als vierjarig meisje of jongetje. Stel jezelf voor dat je ernstig ziek bent, van ziekenhuis naar ziekenhuis gaat en altijd in contact staat met 'die enge witte jassen'. Stel je voor dat jij die 'enge witte jas' bent en voor dit kleine ukkie moet zorgen. Zou je het kunnen?

Een wat heeft hij naast zijn bed? Op intake kom je soms gekke dingen tegen, maar dit slaat tot nu toe alles. Een hakmes naast zijn bed, halleluja.